Nasi goreng, spageti aglio olio, puding caramel dan kuih talam
29 April 2020 (Rabu)
Ambil resipi Azie Kirchen youtube di sini :
Seafood Aglio e Olio
Oleh: Azie KitchenBahan bahan:
500 gram spaghetti
1/4 cawan minyak olive
5 ulas bawang putih - hiris nipis
4 biji cili kering - potong kecil
4 biji cili kering - potong kecil
1/2 tsp red pepper/dried chilli flake
50 ml water + 1 tsp chicken stock
Chopped fresh parsley
Garam
Coarse black pepper
Seafood:
8 scallops
8 mussels
Udang, sotong atau apa apa yg disukai
Mula mula rebus pasta mengikut masa yang ditetapkan di bungkusan. Yang ni, semua orang tahu kot, letak garam banyak banyak sampai air rasa salty, baru sedap. Juga letak sedikit olive oil.
Masukkan olive oil ke dalam kuali dan tumis bawang putih yang dihiris nipis dengan api perlahan sehingga kekuningan. Masukkan cili kering yang digunting. Goreng lagi dan masukkan chicken stock bagi memberhentikan bawang putih dari terus kegaringan. Kemudian masukkan udang dan masak sehingga udang masak.
No comments:
Post a Comment